Нове видання книжки "Плахта"

Сьогодні ми презентуємо оновлене видання роману «Плахта». На численні ваші прохання нова книжка отримала тверду палітурку. Було також збільшено формат. Під однією обкладинкою читачі знайдуть одразу дві частини роману. Видавництву вдалося здійснити оновлення видання без підвищення ціни. Як і раніше придбати повну версію роману ви можете за ціною 450,00 гривень.

Війна – найбільше горе, яке лише можна уявити. Це величезні людські втрати, гіркі сльози і тваринний страх. Відчай, втома, спустошення вкупі з відвагою, сміливістю та нескореною волею українців. Більше року триває наш супротив. Більше року замість життєдайного зерна поля засіваються мінами та вибухівками. Дорогами, якими щодня возили хліб, овочі, льон, відтепер возять гуманітарну допомогу, зброю, пальне. Небом, яким завжди квапились пасажирські літаки, ширяють крилаті ракети. Наш світ змінився дощенту. Наші душі зотліли і воскресли наново. Кожен зазнав сповна. Кожен залишився вірним Україні.

Раніше навіть не здогадувалась, як просто було творити. З легкістю обирала сюжет, місто, героїв, а далі – викрутаси власної фантазії. Командирувала жінок до Ідар-Оберштайну чи в селище Курменти, зводила віч-на-віч з минулим, відчиняла скрині, повні сімейних «кісток». Цього разу замість мене сюжетом займалася війна. Злісна, наче хто їй кілька років висмикував пасма з потилиці, а ще здичавіла й нещадна.

Людські оповіді не мають кінця й краю. Кухарка з Мелітополя повідала, як офіціантки добровільно обслуговували російських офіцерів. Пані з Очакова – про повішену рашистами сестру-близнючку. Вчителька з Ізюму згадувала допит коханого. Він повернувся зі зламаним носом та без зубів. Мати з Вовчанська розповіла, як її чотирирічний син стояв перед танком і благав не стріляти. Хлопчик намагався захистити свою матір.

На початку минулого року планувала писати зовсім іншу прозу, але сталася війна. Тож не змогла стояти осторонь та вдавати, що нічого не відбувається. Що за вікнами колишнє небо та весна. Так народилася дилогія «Плахта» – велика людська сповідь. Реєстр горя, яке принесла нам війна.

Ми вистоїмо, адже сила нашого духу гартувалася століттями. Ми витримаємо черговий геноцид, оскільки цінуємо духовне, а не матеріальне і здатні на справжню любов. Костянтин із Запоріжжя, отримавши повістку, сказав єдине: «Слава Богу! Не доведеться оббивати пороги і проситися на фронт». Сусід – інвалід другої групи – коли зустрічаємося на сходах, завжди урочисто промовляє: «Віримо в ЗСУ!» Знайома, що виїхала з Ірпеня, переживала за тюльпани та полуницю. Думала не про вкрадений домашній кінотеатр і вибиті вікна, а про кущі троянд та ягід, що залишилися без догляду.

Відомий на весь світ психолог і психіатр Віктор Франкл писав, що першими здаються ті, хто не знає, заради чого далі жити. Хто не має мрій, бажань, планів. Чогось дуже важливого та наснажливого. Того, що тримає і підтримує. Так ось, українці мають. Ми маємо величезну кількість найрізноманітніших планів.

Художньо-документальний твір «Плахта» складається з двох частин: «Плахта» (ч.1) – про початок вторгнення та події в Київський та Чернигівський областях. «Плахта: Південний схід» (ч.2) – про події на Сході та Півдні України, про полонених військових та стосункі на війні.
Більше ніж 500 свідчень про окупацію та укриття в погребах без тепла й світла. Понад 500 оповідей про віру, мужність, відвагу. Великі здобутки і непоправні втрати. Кохання та відчай. Непохитну любов до рідної землі.

Замовити книжку "Плахта" (Нове видання) – 450,00 грн.

Замовити електронну книжку "Плахта" (1 частина) – 200,00 грн.

Замовити електронну книжку "Плахта: Південний схід" (2 частина) – 200,00 грн.